Redan? ojoj..

Tiden går så otroligt fort.  Får för mig ibland att jag ryckt loss för många lappar i kalendern när jag slår upp den. Eller att datum och tid är felinställda på både dator och telefon.. å överallt annrs också. Är det redan slutet på maj, dvs, snart juni, snart sommar? Jag hinner inte med själv känns det som. Ändå måste jag väl det på något sätt. Å jag tycks fixa det. Förvånad är jag. Inte bara över att tiden går så snabbt, utan också vad all tid har inneburit och fört med sig. Det känns skönt samtidigt som lite trist att det går så fort. Det har både för och nackdelar.

Fördelen att sommaren är nära, otroligt ära.. för nära! Jag har lyckats få jobb över sommaren på Skansen här i Stockholm, vilket är jättespännande! Det var tur, för det var det enda jobbet som jag hade sökt. Ingen aning om vad jag skulle gjort annars. Men lite chockad blev jag över att jag ska börja så snart. 1 juni är första arbetsdagen. Sista är 31 augusti. Blir härligt med slantar i plånboken, men tyvärr inte så pass mycket ledig tid som jag hade hoppats på. Men det kanske går att stuva om lite i schemat här å var. Saken är bara den att jag innan jag börjar jobba vill ha läst på lite mer om min miljö och vad de i den främst vill förmedla till gästerna. Jag känner mig ju långt ifrån en expert, varför det är viktigt att läsa på å fördjupa mina egna kunskaper. Det blir dock svårt att förbereda mig i god tid med att läsa på, då jag nu samtidigt måste plugga inför min sista tenta denna termin. Det är synd, för jag önskar att jag kunde göra ett gott intryck redan i början på arbetsperioden. Nu kanske det inte blir så.. Det gör mig nervös. Jag tänker nog på det allt för mycket tror jag. Jag behöver säkert inte oroa mig egentligen, för arbetskamraterna verkar väldigt trevliga och överseende också. Man är ju trots allt ny.

Hösten med sina stressmoment börjar skymtas vid horisonten också. Var ska jag ha min tio-veckors-praktik? Blev inte klokare av att kolla på rapporter gjorde av andra som gjort samma grej som mig. Det gav mig inga aha-tankar om vad jag kan göra. Kanske främst med tanke på att socialantropologerna inte var de vanligaste praktikanterna. Får lov att ta kontakt med studievägledaren. Kanske han har några tips? Nåja. Jag vill inte ägna allt för många tankar åt det hållet just nu. Jag har ju som kanske framgick ovan en hel del annat att fokusera på.

Jag måste ta tah i kropp å hälsa nu också. Varit för mycket av det goda på sistoone. det känns... på kläderna! att det ska vara så svårt? Jag blir lite besviken... Stundvis är jag flitig å duktig, men efter ett tag så  bryter sig gärna gamla vanor in igen. Det är frustrerande. Ska försöka äta bättre å röra mig mer nu . Hört det förut? nej då, det har säkert ingen gjort! Springa, som förra sommaren får det bli... Nackdelen bara att jag avskyr det. Tur då att det blir mycket cykla också. Förmodligen blir det mest cykla. Det är nämligen färdmedlet hela somamren till å från jobbet! blir ca en timme per dag då åtminstone, de dagar jag jobbar. vilket är typ varje dag i sommar känns det som! ;O

nej, i stället för att slösa mer tid här nu, ska jag sätta min ner å plugga ordentligt nu någon timme. Sen kanske jag tar mig i kragen å viker tvätten också. Lite synd... är så fint väder idag. hade velat göra nåt roligt ute.. Kommer väl fler fina dagar?