Käppar i hjulet

Jaa.. Det är väl bara att inse vilket misslyckande detta är också. Fan! Jag blir ledsen. Till och med lite arg. För jag vill verkligen göra detta. Å jag hoppades verkligen att det skulle finnas dom som ville vara med, som ville ställa upp. Finnas dom som insåg hur viktiga, värdefulla och betydelsefulla deras personliga erfarenheter är. Men nej. Inte en enda. Eller jo en. Men tyvärr kan denna människa ställa upp först efter jul. Då är det försent. Jag måste göra detta nu i höst. Jag är redan sen med att ha kommit igån ca en månad. Ja ganska exakt en månad.

Jag har mer eller mindre gett upp. Å min hoppfullsamhet har körts rakt i botten. Min reservplan nummer D eller något sånt i ordningen nu tror jag därför inte heller på. Det kommer säkert bli katastrof det ocskå. Det känns inte lika klockrent, och det känns heller inte som att det faller samman klockrent med det jag vill göra. Men hur fan ska jag göra då? Jag vet inte.. Å det känns inte som att någon runt om mig är till någon som helst hjälp. Allt är bara kaos och katastof.

Igår hade jag ett litet möte med mina studiekamrater. Det gjorde mig muntrare för stunden. De tyckte också att det vore bäst om jag satte plan D i verket. Men jag drar mig från att göra det. Jag vill inte släppa detta. Åt helvete med humanistisk å samhällsvetenskaplig forskning! Det är fan i mig näst intill omöjligt. Det är så himla svårt att närma sig personer och be om deras medverkan. Det är nämligen det man måste göra. Man liksom ursäktar sig lite försiktigt, knackar någon på ryggen, yttrar sitt ärende och blir vänd ryggen till svars.

Jag hade aldrig nånsin kunnat föreställa mig att det skulle vara så svårt. Aldrig. För inte står det att läsa någonstans om detta i den kurslitteratur vi gått igenom under alla mina studieår. Hela den här processen med att komma igång, få tillåtelse, tillgång, medverkan, etc. den syns aldrig. Allt ser ut att ha gått så smidigt som helst. "Ja, så åkte jag till det och det stället, pratade med dem och de visade mig, delade med sig etc. Jaha? Verkligen?

Jag gissar att det nog är svårare att göra ett litet fältarbete som det jag ska göra nu. För det finns ingen tid. Jag har ingen möjlighet att vänta i flera veckor och se om saker löser sig med tiden. Nej, jag måste få omdelebar respons. Det får jag inte, har inte fått det. Jag har som sagt kämpat med detta i tre veckor nu, utan resultat. Det är oerhört frustrerande.

Det känns som att jag kämpar och kämpar, försöker driva saker framåt ständigt, men det där hjulet har till att börja med ett hemskt antal käppar i sig som andra välvilligt måste dra ut för mig. För jag kan inte dra ut dem själv. Jag kan bara ropa på hjälp. Men ingen kommer. Alla bara går förbi, ser åt ett anntat håll. Kanske ser någon på avstånd hur jag kämpar och vad jag söker för hjälp, men allt de kan göra är att ropa "Jag ser att du vill ha hjälp, men kankse någon där, närmare dig kan hjälpa dig". Men alla här, de som sagt, bara traskar förbi. De vill inte hjälpa, de vill inte se, höra. Trots att det lass jag vill få att börja rulla har allt med dem att göra.

Jag vill ge upp.

24

Ja, då har ett år till passerat och 23 har förvandlats till 24. Jag vet inte riktigt vad jag känner inför det. På något sätt låter 23 så där lagomt ungt å fräscht, medans 24 tycks signalera något lite mera vuxet över sig. Vad innebär det egentligen att fylla 24? Vill det påminna en om att åren går och man bara blir äldre och att det därför är dags att bli lite seriös inför livet? Att finna ett stabilt fundament att stå på och bli trygg i tillvaron? Nej, allt det där kankse bara är våra egna förväntniningar på hur livet vid en viss ålder ska se ut. Hur livsloppet ska utveckla sig. Nåja..

Födelsedagen var mycket trevlig i alla fall. Hade bjudit in till fest på kvällen, vilket blev en lyckad tillställning. Hade stått och slavat sedan jag steg upp på morgonen. Jag bakade bröd fyllt med mozzarella, oliver och basilika, gjorde blåbärs-cheesecake, fårostnachos, avocadokräm, dipp, gurk- och morotsstavar och bål, samt sydde klart kvällens utstyrsel och förberedde en skojsig lek för att nämna lite. Hade sett framför mig hur smidigt å lugnt allt detta skulle bli. Men så klart tar allt längre tid än man önsakar. Tror klockan var 19.30 då jag äntligen slog mig ner i soffan med ett glas mousserande med värkande fötter. Tur att besökarna ramlade in strax därefter, för annars hade jag med all säkerhet somnat! hihi..

Idag är jag förresten pigg igen. Relativt. Mitt ont i halsen har äntligen avlägsnat sig, om än näsan snorar nu. Men det är väl tider för detta nu, så jag får stå ut. Så farligt är det inte. Mina studier har dessvärre blivit lite lidande i veckan, eftersom orken har varit bortblåst. Jag har i stället lyckats läsa ut en helt vanlig bok! Oh! Jag är imponerad av mig själv. Glad att jag upptäckt nöjet med läsning. Den jag avklarat nu var David Baldaccis Kamelklubben. Rekommenderar den. Kunde knappt lägga ner den ju längre jag kom.

Nåja. Nu ska jag återvända till vekrligenheten. Ska slita mitt hår med fältarbetet som hnu är inne på sin tredje vecka utan några vidare framgångar. Hur skall detta gå?


Hur många bollar?

Igår var jag helt utpumpad, helt matt i kroppen. Redan lördags kända jag av det.. Halsen. Jaha, tänkte jag. Förkylning på gång. Underbart! Inte riktigt vad jag kännde att jag varken hade lust eller ork till. Men det är svårt att styra över det. Nåja. Det var i alla fall en lite annorlunda ont i halsen-känsla. Liksom som förstadiet till innna man får ont att svälja. Inge slem eller nåt. Kände mig allmänt... svullen. Som att luftröret hade krympt till mini, och att jag inte fick tillräckligt med syre, eftersom jag var så matt. Nåja. Igår kurerade jag mig så gott jag kunde. Låg i soffan, såg på tv och drack te med massor av honung, samt lät bafucin få halsen att domna bort. Jag höll iofs på att få spader av rastlöshet. Men samtidigt hade jag inte ork till något. Med samtidigt verkar det som att   det funkade. För idag har det ont i halsen jag hade igår nästan helt försvunnit. Jag kan ana det där nånstans långt bak i svalget. Men kroppen är pigg och kry i alla fall. Det är mitt humör också. Relativt.

Det känns fortfarande väldigt segt med mitt fältarbete. Å jag vill kunna komma igång ordentligt. Har funderat i helgen på hur jag ska kunna göra för att nå framgångar. Det enda jag kunde komma på var att dryga ut det jag gör nu med att gå till ett gym och därigenom etablera kontakter. Det är lättare att stå öga mot öga med en person och få dem att förstå vad jag vill göra, inse betydelsen utav det och få dem att ställa upp. Och allt detta innan jag ens hunnit prata klart. Om jag skulle göra så, skulle jag nog slippa problemet med att fixa en grupp. För det skulle i så fall utgöra ett "riktigt", eller närmare bestämt, ett konkret fält. Samtidigt skulle det nog betyda en förskjutning i vilken typ av information jag skulle få tillgång till. Mitt intresseområde är ju kropp och viktminskning. Å inte alla som sysslar med viktminskning går på gym. Inte för att det är statistik som är av betydelse, men i alla fall. Jag är rädd att jag genom att gå till et gym mer skulle få höra prat om träning, vilket inte är mitt huvudintresse nu.

Jag har verkligen hoppats på de internetbaserade viktminskningssajterna. Att i alla fall några personer som nyttjar dessa skulle finna det intressant, spännande och kankse t.o.m. givande att sätta sig ner och prata med personer som sysslar med samma sak som en själv. Men ack så fel man kan ha. Jag känner mig lite frustrerad i vårt svenska sätt att hålla oss för oss själva så mycket vi bara kan.

Någonstans snart måste jag välja. Rent metodiskt sett är det enklast för mig att välje en plats. Jag kan inte ha hur många bollar i luften som helst. Det går bara inte. Hur länge har jag råd att hålla ut på en viktminskningssajt, utan framgång? Inte allt för länge. Samtidigt vill jag inte släppa det. För det känns verkligen som att det kan vara en givande plats. Men det är lätt att ha fel. Jag ska i alla fall kämpa på denna vecka. Men har jag inte nått framgång under denna vecka, så måsta jag allvarligt fundera ut något annat. Tillbaka på noll då igen, med andra ord. Helt plötsligt ser jag hur tidsplanen är helt massakerad. Jag kan vara glad om jag fixat detta till jul! Skit...


Nähä..

Nej vet ni vad, det här går inte. Jag sitter fast. Vet verkligen inte hur jag ska gå tillväga. Jag vill bara gråta. Varför ska det vara så svårt? Måste nog börja om från början igen. Hitta något annat sätt att göra fältarbete. Jag blir frustrerad och vet inte hur jag ska göra. Min hjärna är helt körd, som inte kan tänka i andra banor. Jag ser bara problem, inga lösningar. Åt helvete med allt.

Visst är det bra att vi ska öva oss på att göra fältarbete. Det är något som tilltalar mig i grunden. Men när det kommer till kritan så.. Nej, det går bara inte. Jag vet inte hur jag ska gå tillväga. Jag känner mig arg på insititutionen, som vill att vi ska göra det här. Men egentligen är jag kanske arg på mig själv. Det känns som att jag inte kommer lyckas ta mig igenom det här. Jag vet inte hur många motgångar och problem jag ska kunna ta, innan jag får rullning på nånting. Just nu pallar jag inte mer.

Drömmar om gräset grönare.

Jag känner mig fortfarande liiiite frustrerad över mitt fältarbete. Även om jag på sätt och vis satt ignång, så känns det fortfarande som om det inte riktigt är i rullning. Det är iofs ingen ovanlig känsla har jag fått lära mig, när man väl sysslar med fältarbete, så jag borde inte oroa mig.

Men jag grubblar ändå över hur detta ska gå. Jag har ännu inte lyckats få kontakt med några personer i mitt fält. Inte lyckats nätverka framgångsrikt. Tänk om ingen vill? Tänk om mina anträngningar hittills varit onödiga och jag kunnat valt en helt annan ingång och därmed besparat mig själv en massa besvär? Jag är så rädd att jag inte ska lyckas få ut vad jag vill, att jag inte kommer lyckas genomföra ett lyckat fältarbete. Att det inte kan betraktas som ett fältarbete. Vilket slöseri i så fall. För jag vill kunna bära med mig det i framtiden. Veta att jag faktiskt gjort det, klarat det. Att jag kan betraktas som en fullvärdig antropolog. Jag måste gå igenom denna initiationsrit framgångsrikt. Jag önskar att jag kunde känna mig säker i mitt val av fält, att någon sorts ro skulle kunna infinna sig.

Men allra mest önskar jag att jag kunde känna lite mer ro för framtiden. Vad händer efter allt detta? När uppsatsen är klar? Vad gör jag då? Vad är mina chanser i denna finanskris? Vart tar jag vägen och vad kommer jag att göra?

Jag drömmer mig gärna bort när dessa tankar knackar på. Drömmer mig bort till ett annat liv. Ett liv då jag sysslar med något helt annat och väljer andra vägar i livet. Har vi inte alla hemliga drömmar om vad vi ska, skulle, vill eller ville bli och hålla på med? Tänk om jag i stället för antropolog skulle bli konstnär i stället, eller kanske roman-författare? Tankarna kan kittla mig. Till och med locka mig ibland.

Fantasierna känns så mycket mer tilltalande än ens eget liv, ens här och nu. Men då är det kanske bra att påminna sig om att den fantasin förmodligen skiljer sig avsevärt från verkligheten. För jag tror knappast att det är lättare att leva och försöka försörja sig som konstnär eller roman- författare än som antroplog. Men vad vet jag?

Jag får helt enkelt tålmodigt vänta och se, vad framtiden vill mig.. Och vad jag själv vill mig också, så klart.


Äntligen!

Två veckors panikstress är äntligen över. Nu kan jag pusta ut. Slappna av lite i vetskapen om att jag äntligen har ett fält. Så underbart skönt det känns!! Å det bästa av allt.. Jag har redan börjat!! Haha! Sug på den dumma värld som försöker lägga krokben för mig.

Tajmingen är perfekt. Som sagt. Jag har börjat idag, vilket betyder att jag kommer att bli klar med detta alldelens i början på november då min andra kurs startar. En liten överlappning på en vecka. Men det ska inte vara några problem. Åhh! Finns inte ord just nu som kan beskriva min lycka!!

Jag var så säker på att detta inte skulle vara möjligt heller. Jag hade redan gett upp. Men nån gång måste ju världen bli lite tillmötesgående. Å nu äntligen gav den med sig. 

Frågan är hur långvarig den blir? Jag är fortfarande inte på det klara med en problemformulering och metodiska överväganden. Men det ljusnar. Resten av dagen blir att bekanta mig mer med fältet samt att försöka kolla upp litteratur på ämnesområdet så jag får en någorlunda överblick på ämnet i fråga.  

Argh!! Jag vill skrika av lättnad!


Sängen

Idag tänker jag för en gång skull försöka att ägna mig helhjärtat åt att ringa in min uppsatsidé. Få fram en problemsställning å filura på hur jag skulle kunna studera det. Jag känner mig hoppfull med det. Även om jag än så länge inte kommit igång. Men dagen är lång!

Jag testar nu en ny studieplats. Sängen. Vet inte hur det kommer att gå. Men här är mysigt och avslappnande. Inga störande moment som tv. Bara jag, datorn, täcken å kuddar, samt halva bokhyllan som jag kan sprida ut runt omkring mig. Det låter väl bra, eller? Får väl se!

Men jag tänkte också förskona er nu från mitt klagande med studierna hit å dit. Jag är ledsen för allt det. Men det är helt enkelt så att det tar upp det mesta av mina tankar. Det är dessutom otroligt stressande för mig att inte ha kommit igång. Något fruktansvärt stressande. Känner mig flera veckor efter. Inte bra.

Lite goda nyheter kan väl vara på sin plats då. Nu har vi äntligen fått veta vad lägenheten vår kommer att kosta. Å, så skönt! Läskigt att tänka att man ska köpa sig en lägenhet. Men härligt att verkligen ha sitt eget boende. Om det nu blir av. Det är med all säkerhet en god investering för framtiden. Men jag kan inte låta bli att grubbla lite oroligt kring det ändå. Jag vet ju inte mycket om hur det går till, det här med ombildning från hyresrätt till bostadsrätt. Å hur är det med lån? Jag kan nada på det området. Jag har försökt läsa mig till lite grann, men det känns inte som att det hjälper särskilt mycket. Jaja, det där löser sig säkert!!

Nej. Nu ska jag sätta igång med allvaret!


Någon?

Det känns som att jag ständigt pendlar mellan hopp och förtvivlan. Inte trevligt alls. Min nya idé är fortfarande inte så mycket mer än en idé och jag vill bara slita mitt hår.

Är i alla fall lite tacksam över att jag fått lite positiv respons från ansvarig på institutionen. Det är ett område som det finns mycket att göra inom. Så det borde vara möjligt att snickra ihop ett fält.

Men det är nu där som jag sitter fast. Än en gång. Jag undrar om jag bara har svårt att tänka utanför ramarna. Jag hoppas det, och att någonting skall ljusna i horisonten snart. För just när jag tror att det håller på att ljusna så blir det bäckmörkt igen.

Ingenting känns som att det går min väg. Allt hittills har i princip bara resulterat i "nej tack". Hur ska jag kunna göra fältarbete om ingen ger mig möjlighet, när ingen vågar öppna dörrarna? Hur gör alla andra? Det här känns omöjligt.

Jag önskar så klart nu att jag kunde göra nåt väldigt klassiskt. Dra iväg till en ö någonstans och sitta där i två månader. Bara finnas där, var med, bli en del av allt. Det känns så mycket enklare. Det är förmodligen inte det, men ändå. Det är så jobbigt i "vår moderna värld". Allt är en enda röra, allas liv är uppdelade i små fragment här, små fragment där. Det är bara inte möjligt att gå in i nåns liv här, följa dem i deras vardag och därigenom både kan höra vad människor säger att de gör och se vad de faktiskt gör inom ett speciellt område som man är ute efter att se närmare på. Eller går det?

Det finns så mycket jag tycker är spännande och intressant. Men jag lyckas inte hitta rätt former för att undersöka det på. Intervjuer är inte tillräckligt. Det måste vara nånting mer än så. Jag ska faktiskt fältarbeta i två månader. Det betyder iofs inte att jag måste befinna mig enbart på en plats, men det måste finnas någon form av kontinuitet och samband mellan de platser och de personer som blir inblandade. Hur skulle jag kunna göra det om jag t.ex. skulle vilja se närmare på:

Tonårsflickors (eller unga kvinnors) uppfattningar och förhållande till hormonella preventivmedel?

Inställningar i Sverige idag till manlig omskärelse?

Unga kvinnors berättande om sin och andras mat och kroppar?

Någon som kan komma på hur och var jag skulle kunna studera något av ovan nämnda? Någon?

Ändå så...

Jag borde verkligen jobba hårdare. Det är ingen bra idé av mig att sitta hemma å försöka få något gjort, det kan jag ju konstatera. Så i morgon blir det universitetsbiblioteket, så det så! Jag har iofs  satt mina tankar och lite mejl rörelse idag, så nu står jag inte helt stilla längre. Det är alltid en god start.

Jag kan ändå inte låta bli att få den där knuten i magen igen. Jag gissar att det här kommer gå i stöpet det med. Skulle åter igen inte förvåna mig. Ibland är det svårt att riktigt veta vad inom en som man ska lyssna till. Det känns som att inget riktigt faller på rätt plats. Inte än i alla fall. Ibland kan jag också undra om det är mitt eget fel att korthusen jag försöker bygga faller samman om å om igen. Är jag för ärlig å för öppen helt enkelt med mina intentioner?

Jag kan naturligtvis inte låta tankarna flyga iväg å ställa sig den eviga frågan: Vart vill jag egentligen? Vad har jag för mål med det jag gör egentligen? Det är frågor som jag inte riktigt kan svara på och det gör mig frustrerad. För jag måste ju sluta nånstans, hamna nånstans.

Jag drömmer mig bort lie grann. Önskar att jag kunde tjuvkika lite i livets facit. En sisådär två-tre år in i framtiden. Se vart jag befinner mig då, så jag vet om vägen jag går ändå är den rätta. Det skulle vara så mycket lättare å bestämma mig, att hitta något som faller väl samman med framtidens planer då.

Men jag kan inte det. Så det enda jag kan gör är att lita till här å nu. Hoppas på att jag själv har en intuition som leder mig in på rätt spår. För nu är det den verkliga sluttampen som gäller. Det är detta som kommer att räkans i slutändan.


En ny dag

Det känns bättre idag. I alla fall lite bättre. Det känns fortfarande väldigt tungt å jobbigt tt börja om från början. Men idag har jag börjat ta tag i allt igen. Med lite bättre mod också. Gårdagen surade jag bara å tyckte synd om mig själv. Det gör jag väl i viss mån även idag.  Men jag har inte så mycket val. Inte om jag vill fortsätta. Bara get to it!

Jag måste lära mig att se motgångar som dessa som nya möjligheter. Det är inte meningen att jag ska skriva om det jag tänkte mig, ja då är jag alltså menad för nånting annat. Nu gäller det bara att ta reda på vad.

För att ruska till mig lite och sporra självkänslan lade jag tarot idag för första gången på evigheter. Det hjälpte. Känner mig mycket mer avslappand och bekväm i situationen nu. Min tarot-kortlek får mig alltid att inse att jag faktiskt har det som krävs. Jag ska inte låta andra och annat som gnager på mig utifrån få komma åt mitt innersta. För innerst inne så är jag bäst! Jag klarar av det jag tar mig för. Det är ingen vits att jämföra mig hela tiden med andra som tycks vara så mycket bättre. De är bra på sin grej, jag är bra på mig grej. Å jag har redan allt jag behöver för att göra min grej. Det gäller bara att slappna av lite, ta det lugnt, låta det komma till mig. 

Jag har därför försökt leta inåt idag. Eller snarare bakåt. Jag har märkt att mycket av det jag tar mig för grundar sig i något längre bak, i något personligt. Det är också därför det kan göra så ont när andra inte gillar det, eller stöttar det.

Så vad fann jag då? Ja, det ni! Jag tror jag väntar lite med att dela idéen. Men jag tror att den kan funka. Och det är verkligen något som engagerar mig. Frågan är bara om mina lärare också går med på det. Det är där jag misstänker att det kan bli problem. Jag får  helt enkelt se! Nu får jag därför ägna lite tid åt att formulera en projektidé som är helt oemotståndligt superbra och genomförbar!

Kram


Hjälp

Skit! Nu önskar jag att jag hade skrivit ett blogginlägg för en sisådär två-tre dagar sedan. Då skulle detta inlägg sluppit bli bittrare än det förra å fyllt med positiv anda. Det är typiskt livet att det svänger upp å ner utan att man själv hinner vara med. Sen senaste så har klumpen i magen hunnit lösa upp sig å komma tillbaka än värre. För jag fick först ett ganska positivt å lovande mejl tillbaka. Men nu, idag, så rämmnade allt.

Dagen började men en träff med ansvarig lärare för fältarbetes-kursen. Först fick jag skit för att jag inte är en tillräckligt informationssökande student. Så kändes det i alla fall, även om hon kanske inte menade så. Men hur i h-vete ska jag kunna hitta rätt information om den till å börja med ligger på fel ställe? Nej, då har man inte letat tillräckligt! Men vadå? Om det är tomt i hyllan för ketchup på konsum så går jag inte till mejerikylen å letar eller hur? Du frågar jag hellre personalen. Å därav att jag ville träffa läraren idag, för att jag helt enkelt inte hittat något om kursen på hemsidan. Men nu vet jag att information finns där. Den låg bara under vt2009s kurser. Konstigt, att jag inte kollat på föregående termins kurser när det är hösttermin nu, eller hur? Lite mer ordning och reda tack!

Nåja.. Jag gick därifrån med gott mod i alla fall. Så gott så det nu bara går. Väl hemma satte jag genast igång att skriva fler mejl, i jakten på mitt fält. Det var här dörren helt plötsligt smälldes igen i trynet på mig. En kvinna var vänlig att svara mig väldigt fort, men hon var övertygad om att mitt ärende var omöjligt att genomföra för stunden. Det är alldelens för många andra som är inne på samma spår och har företräde.

Så nu har jag ägnat eftermiddagen snörvlande i soffan. Vad gör jag nu? Plan B? Jag har för tusan ingen plan B. Ännu värre har jag ingen tid för att fundera ut en plan B. Jag vill bara skita i allt! Dra mig ur, ge upp!  Jag vet helt enkelt inte vad jag ska ta mig till nu. Allt är åt h-vete, å jag vill skylla på alla runt omkring å säga att det är deras fel! Men det finns ingen jag kan ta ut min ilskna frustration på.

Så någon som kan komma med något bra tips? Vad ska jag skriva för uppsats? Området är hälsa och kropp. Vad saknas det för typ av studie tycker du? Hjälp mig någon!!! Hjälp...

Blä

Ingen bra dag idag. Inte än i alla fall. Bara klumpar sig i magen. Så ännu uteblir semesteruppdateringen. Sorry. 

Jag kan bara inte sluta grubbla. Vad håller jag på att ge mig in i? Ingen aning. Huvvaligen. SÅ vad är det som tynger mig? Ja, studierna, vad annars? Den här veckan har varit en jakt. Jakt på studievägledaren, för att kunna stilla min oro jag känt. Den oro som grundat sig på att jag inte vetat nåt konkret om hur detta sista år kommer att se ut.

Sen dök det upp ett nytt problem på horisonten. Märkt för en tid sedan att några poäng på en kurs jag tagit inte registrerat. Skickade ett mejl till berörd institution angående detta, utan respons. Så igår gick jag dit peronligen. Då förvärrades problemet. Himla skit-universitet. Jo, ibland får man bli liiite irri. Det hela gäller en kurs som jag läste i våras. En kurs som bestod av två delar. En vetenskapsteoretisk del samt en metodisk del. Den första delen läste jag och tentade av. Den andra delen fick jag läsa på en annan institution för att kunna få behörighet för att skriva min uppsats på denna "annan insitutuion" nu i höst. Det fick jag veta, var fullt möjligt. Nemas problemas. För det rörde sig ju också om en metodkurs det också. De var alltså likvärdiga. Men nu har jag alltså inte fått några poäng för vetenskapsteorin. För nu får jag höra att kursen inte alls kunde delas upp på detta sätt. Utan att vetenskapsteori och metod var en, och endast en kurs. Att jag därmed bara läst en halv kurs, och inte fått ett endaste poäng. Surt?! JA! Hur som helst. Nu har det i alla fall tagits tag i problemet och jag väntar ihärdigt på att se mina poäng registrerade. För saken är den. Att om jag inte får de poängen, så saknar jag behörighet till att skriva min uppsats för tillfället.

Så till de vöriga bekymren. Efter mycket om och men så hade jag en träff med studievägledaren igår. Det gick väldigt smärtfritt. Allt som jag gissat mig till om hösten visade sig vara helt riktigt. Så nu är det alltså dags...

...Dags för att påbörja arbetet med min uppsats. Å det är nog här magen knyter sig. Det känns läskigt och skrämmande. Jag har för bara ett litet tag sedan skickat iväg ett mejl till någon som jag vet berörs av min idé, men jag vet ändå inte om denne är rätt person att vända sig till. Så nu väntar jag på domen genom att hoppas på att denna människa är en sån som läser sina mejl. Mest är jag rädd för att det jag vill inte ska bli av för att de som skulle bli inblandade inte önskar att delta. Å då skiter sig ju allt. Någonstans är jag också redan inställd på att det skiter sig. Det är bara en känsla jag har. För sakne är den att denna process med att få göra det jag önskar måste gå herrans snabbt, eftersomd e tär nu, i september som jag måste göra mitt så kallade fältarbete.

Samtidigt kommer de där tveksamma känslorna. Är det det här jag vill göra? Kommer jag att fixa det, eller blir det bara pannkaka? Hur ska det egentligen gå till? Jag känner mig lite vilsen och kaotisk just nu. Som någon som bara väntar på att tiden ska ticka. Å att vänta, det är blan det mest frustrerande som finns. För i väntan så är man så maktlös.

Ja, allt som allt, känns det precis som rubriken just nu: Blä!