Energin flödar

Ja, då sitter jag här igen. Det känns som om jag knappt har hunnit skriva en hemtenta, förren det är dags för nästa. Tiden går så otroligt snabbt, så jag hänger knappt med. Men jag känner mig inte särskilt stressad över det. Jag känner snarare att inspirationen och motivationen strömmar genom kroppen och ger mig energi till att möta det jag för stunden har framför mig med ett brett leende på läpparna. Mycket härligt. Vårsolen och värmen som vädret delar med sig av är säkerligen medskyldiga till detta energiflöde genom kroppen. Snart sommar!! Jag längtar...

Men först, som sagt hemtena, och uppsats. Tanken var att ägna denna dagen åt just hemtenan. Vid denna tid såg jag framför mig att ha hunnit klart is tort sett en av de fyra tentafrågorna. men, ibland så spricker planerna lite grann. Dagen är visserligen itne slut, så än behöver jag inte konstatera att min plan var ett misslyckande. jag grämer mig dock inte allt för mycket ännu, att jag inte gjort vad jag önskade hittills. För även om jsut hemtena-plugget varit åsidosatt idag, så har uppsats-studierna faktiskt tagit upp en del tid.

Jag har äntligen insett att det är dags att ta tag i den där uppsatsen. Det har känts lite jobbigt att ta tag i den, särskilt när man ständigt har en massa annat plugg att utföra. Men nu, när väl tankarna kommit igång, så börjar det flöda rätt så bra. I alla fall inombords. Sakta men säkert tror jag mig närma mig mitt uppsatsämne. Jag tror jag väntar med att avslöja det fullt ut här och nu, eftersom jag säkert kommer att behöva tänka om lite, efter ett första möte med handledaren. Jag vet ju vad man ofta gör för fel i början, men det behövs ändå någon som pekar ut just var felet ligger. Särskilt när man försöker avgränsa sin uppsats i syfte, metod och frågeställningar.

Nu lämnar jag uppsats-ämnet för ett tag framöver. Bäst att koncentrera sig på vad jag faktiskt måste göra idag, nämligen hemtentan.  det första två frågorna jag tar mig an berör något så simpelt som världen som social konstruktion, och förhållandet mellan nomos (normsystem) och cosmos (religiös världsbild), samt religionens legitimerande roll. Sedan går jag vidare med nästa fråga som berör sekularisering och hur religionens roll har förändrats i det moderna västerländska samhället. drä ska det diskuteras hur religionens förändrade ställning ger upphov till problem kring deras trovärdighet. Ja, det var det. Låter komplicerat, jag vet. det är det också. det är ämnen man kan diskutera i evigheter näst intill, men frågorna känns ändå simpla. För lärarna vill inte att vi diskuterar dem i en evighet, utan krymper samman våra svar på två sidor per fråga som högst. Det ger i stort sett bara utrymme för att lägga fram hur dessa saker framställs i de böcker vi läst. Därför ska jag nu börja med att läsa den bok, som ska ge svar på dessa frågor.

Tack för mig!


Nya tag

Jag undrar om jag har bränt ut min hjärna de senaste dagarna. För den har minst sagt varit upptagen med att försöka organisera allt som har tryckts in i den. Men organiseringen var inte allt. Den var nödvändig för att kunna komponera ihop de sex skrivuppgifterna som skulle lämnas in i tisdags. Det var ingen lätt uppgift att få ihop allt, å som vanligt önskar jag att jag hade gjort lite mer. Mig själv att skylla som vanligt, som inte riktigt lyckades hålla diciplinen på topp. Men det är i alla fall skönt att ha det gjort nu.

Men tro inte att jag får pusta ut för det. nej, jag hann inte ens ner från hästryggen innan det var dags att bege sig upp på den igen, om man kan säga så. För redan i måndags påbörjades en ny kurs. På första föreläsningen börjar jag gripas av pluggpanik, för tydligen fanns det en förväntan på att en av kursböckerna redan skulle vara genomläst. Ja, tjena! Nåja, det är inte hela världen. De menar inte riktigt så. Men de menar till att vi ska sätta oss in i böckerna med en gång. För denna kurs är minst sagt intensiv i sitt upplägg. Så nu kan jag bara inte låte tiden ticka utan att använda den till fullo.

Jag vet inte riktigt vad det är, men av någon anledning så har jag fått igång hela mitt maskineri. Motivationen och diciplinen är på topp. Jag har duktigt pluggat hela veckan. Jag känner mig till och med sporrad och förväntansfull att läsa under dagarna. Vad är det som gör att jag, så fort det handlar om metod och teori som dpå denna kurs, sitter med näsan i böckerna? För jag skulle inte påstå att jag är extra intresserad av dessa områden. Däremot är jag glad att jag till fullo går in för att lära mig dem sakerna. De tillhör mycket av grunderna för hur tidigare vetenskap och dagens vetnskap bedrivs.

Om jag för ett tag sen kände att jag hade mycket ett behöva göra, som tvång, så känns nu denna kurs, som egentligen är mer krävande än förra kursen, mer lättsama att ta mig an. En anledning till min nuvunna energi tror jag vädret får ta åt sig äran av. För sol å värme, får mig att må toppen. Så är det bara. Helst skulle jag vilja bo i ett land med ständig sol å värme. Får väl se vad framtiden utvisar.

Som en belöng för min goda insats mot mig själv på senaste tiden, så gick jag till frisören idag. Det blev inte riktigt som jag tänkte mig. Jag hade i förväg bara tanken på att göra något nytt och spännande, men samtidigt få behålla lite längd på håret. Men den tanken kastade frisören mer eller mindre i soporna. Det hade jag inget emot. jag lägger gärna mitt hår i en professionell frisörs händer. De kan bättre än mig. Det blev en total förändring, å jag hoppas att ingen gråter för att håret blev en aning, aning kortare. För fint blev det. Helnöjd.