Passion å drömmar?

Idag känns som en skön dag. Solen skiner och värmer. Å även fast vinden viner som bara den så kan jag inte låta bli att njuta. Har varit ute i det friska en sväng idag å känner fortfarande att världen ropar på mig att komma ut! Jag ska, jag ska... bara lugn. Idag känns det kort å gott som att världen är med mig, till skillnad från gårdagen som tidigt bjöd på en hel del dramatik.

Gårdagen började ganska lugnt å harmoniskt. Kanske lite för lugnt. Drog mig länge kvar vid frukostbordet å njöt av de extra 15 minuter jag hade till godo då jag kunde ta ett enare pendeltåg än vanligt för att komma i tid till dagens jobb. Drog mig lite för länge å fick hafsa ihop mig ganska snabbt för att sedan springa till pendeln. Bestämde mig för att ta genvägen för att vara extra säker på att hinna med pendeln. Jag brukar aldrig ta genvägen för att jag tycker att den är läskig. Riktigt brant. Är alltid rädd för att jag ska snubbla på stenarna å ramla å slå mig illa. Jag är duktig på att måla skräckscenarium i skallen. Å gårdagen var fylld av sådana. Å så klart, när jag nästan klarat hela branten så händer det.  Dumma stenar! Ja där låg jag då på alla fyra. Hade glidit en bra bit på höger smalben å slagit i översidan på fötterna. Även vänster handflata fick sig en rejäl smäll. Allt gick bra, förutom mina då svidande skrubbsår. Å att jag så klart missade tåget! Jag kan nu konstatera att det inte är särskilt smart av ha bråttom i en sådan brant... Vilket jag naturligtvis visste om, men vad gör man när man har bråttom? Ja inte är den den mest logiska å rationella alla gåner. Nåja, Nu har jag de obligatorsika sommarbenen i alla fall.

Idag har svedan lagt sig. Nästan i alla fall. Svullnaden i handen har också lagt sig. Så jag klagar inte mer idag. För som sagt känns världen snäll mot mig idag. Jag är på bra humör, full av inspiration och energi. Ja i alla fall så där lagomt.

Hade det sista mötet med våra lärare i förmiddags, där vi pratade om uppsatsprojekten än en gång. Kändes dumt att jag inte förnyat min synopsis, men eftersom ämnet låg kvar så kände jag inte att jag ahde så mycket nytt att komma med. Det sorgliga är nu att vi alla går skilda vägar å sprider ut oss på olika institutioner inför hösten. Känns tråkigt särskilt då jag gillar våra två huvudlärare. Hade gärna haft nån av dem som handledare, men när jag inte valt nån av deras instutuioner så faller de automatiskt bort. Känns tråkigt just för att de är duktiga på att inspirera och komma med konstruktiv kritik. Kommer att sakna dem av den anledningen.

Har ganska nyligen fyllt på mina energidepåer med lite mat i soffan til sällskap av Oprah på tvn. Ämnet för dagen var passion å att våga förverkliga sina drömmar. Jag har alltid haft svårt å veta vad min passion å vad mina drömmar för framtiden är. Jag har aldrig vetat vad jag vill "bli". Jag har börjat ge upp tanken på att finna ett svar på den frågan, å jag kan bli uppriktigt frustrerad ibland när det förväntas att jag ska ha ett svar, att jag ska veta det. Jag vet inte vad jag ska bli, eller vad mina långtida studier ska leda till. Jag brukar säga att jag känner mig tillfreds å glad över att jag ändå har och kommer ha haft möjligheten till att läsa å studera något som jag har ett stort intresse för. Förhoppnignsvis leder den satsningen till en sysselsättning i framtiden som jag brinner för. Å kanske är inte vad jag blir då den viktiga frågan, utan i stället som någon i Oprah sa; vem jag blir, eller vem jag är. Det bästa är och vore om det jag gör nu här och i framtiden kan spegla den person jag verkligen känner att jag är. Jag hoppas att det blir så... Då kan jag känna mig tillfreds tror jag.

Ändå kan jag inte låta bli att fundera över om jag gör å har gjort rätt val. Om jag inte valt det här, vad skulle jag gjort då? Vad har jag för passioner, å hur skulle jag kunna förverkliga dem till att bli en meningsfull och möjlig sysselsättning? Jag kan inte låta bli att imponeras av dem som tycks ta sina öden i deras egna händer och verkligen lyckas med något eget. Jag känner ofta en form av unnande avund då. Låter motsägelsefullt, men jag unnar verkligen dem som lyckas, samtidigt som jag inte kan låta bli att önska att det vore jag i stället.

Jag antar att livet är fyllt av dessa funderingar å känslor. Så är det i alla fall för mig. Kankse mest i stunder då jag känner att jag inte riktigt känner att jag har koll på vad jag håller på med, eller ledsnar för ett ögonblick. Jag drömmer om något nytt, något spännande, utmanande å tillfredsställande. Jag blir less å besviken på att jag inte har dessa uppfyllande positiva känslor i stunden för vad jag just nu gör, eftersom jag ju önskar att mitt nu var just spännande, utmanande å tillfredsställande. Men inget kan alltid vara det, eller?

Jag orkar inte fundera mer nu. Jag förvirrar mig själv. Därför är det skönt att jag har sommarlov nu, å får en paus från studierna. Då har jag förhoppningsvis ny energi inför hösten. Jag lsutar på topp ocskå. Kollade just upp om betyget för en av  vårens tuffaste kurser var klart. Fick det högsta betyget möjligt, ett A. En stor å mycket trevlig överraskning, som jag inte alls var beredd på. Ett sånt högt betyg har jag aldrig fått. Så det går tydligen ganska bra för mig ändå, trots alla förvirrande tankar runt omkring. Grattis till mig!

Efter gårdagens jobb tog jag en promenad å tittade på några av Skansens djur, innan jag skulle gå på sljödkurs å lära mig tälja. Gick bra, å är nu mycket stolt över den klädnypa som jag skapade, haha! Alla fingrar i behåll ocskå. I kväll blir det ännu mer slöjdkurs med att fläta å väva band. Ska bli kul det med. Att skapa är något jag tycker om. Hur som helst. Jag hade kameran med mig igår å bjuder på lite sommarglada Skansen-djur.


Nedvarvning

Känns skönt nu. Sista hemtentan, eller snarare inlämningsuppgiften är klar å ivägskickad sen några dagar nu. Å snart kanske jag kan börja inse att mitt sommarlov nästan är.. har bara en föreläsning i morgon kväll och ett seminarium nästa vecka på röda korset kvar. Sen är mitt första år som masterstudent fulländat! Visserligen ett möte eller träff med våra  lärare (i brist på bättre ordval) kvar. Men det är en sån där sak som jag ser fram emot, eftersom det handlar om planering inför nästa år. Å eftersom jag har ganska klart för mig vad min uppsats kommer att handla om så... ja, det är bara le å vara glad! :)

Ska väl inte skryta allt för mycket med mitt något tidiga somamrlov här egentligen. För sommarlov! Ha! Det har jag väl aldrig mer igen. Nej, sommarjobbet har ju redan satt igång så det är bara att slita på med det. Är dock alltid skönt med ett avbrott från vad man annars gör. Men jag blir varm i kläderna ganska så snabbt, å känner mig redan inne i skansen-jobbet igen. Därför är det roligt att jag i år kommer att jobba i fler miljöer. Idag var min debut i hela två andra miljöer, vilket var mycket spännande. Var bara ett litet inhopp. Längre fram i sommar kommer desto mer tid att läggas på en helt annan miljö. Kom å hälsa på mig vett' ja!

Nu när skolan har lagt i skugga ett tag så uppenbarar sig helt andra bekymmer. Eller tja. Jag kan ju klaga på mina svidande skavsår å att min nya hårfärg inte riktigt blev som jag tänkt mig. Dessutom sliter jag håret efter upptäckten att cykelvärlden är en ogenomtränglig djungel att orientera mig i. Någon som har nåt bra tips på mina i-lansprobelm?

Nej nu ska jag faktiskt borsta tänderna å krypa ner i sängen. Bara för att lägga mig med Dan Browns bok Änglar och Demoner. Är ju som sugen på filmen som släpps på bio nu. Utan att ha bestämt mig för om det är bättre eller inte att läsa boken före filmen så gör jag i alla fall så nu... Perfekt för att varva ner en lång dag med en bok. Ett nöje jag inte ägnat mig åt på länge. Minns inte sist jag läste något skönlitterärt nästan. Vad som nästan är mest lockande med denna kvällsläsning är dock tanken på att precis som min mamma kan göra, somna med den i famnen. Tänk! Tänk att få somna till en bok å utan att få ångest över missade inläsningstimmar. Mmmmm.... Jag njuter!!

Kram på er! natti

Kortfattat

Delar med mig av en liten kort uppdatering på det senaste.

Inte lika grått längre. I stället så har det varit en del..

Sol och värme.

Bara ben och armar.

Glass.

Värmer upp inför sommarsäsongens jobb med..

.. lite jobb, där jag får träffa mycket kloka insiktdfulla barn först och främst. Aldrig fel. 

Njutning av gassande eftermiddagssol genom att sitta i bara underkläder på min balkong på 12:e våningen. Ingen som ser, ingen som ser! haha!

Löven på träden har slagit ut, och gräset är faktiskt väldigt grönt nu, vilket för mig betyeder, sommar!!

Med det så luktar det så otroligt gott av blommande träd.

Tur att jag inte är pollenallergiker.

Någon tår här och var för Loppan, som alldelens för tidigt och olyckligt fick sluta sina dagar och resa vidare till hundhimlen.

Kan inte låta bli att fälla nån tår för Bell då också, som jag nog ännu inte har insett inte finns mer.. Även om jag var med den dagen.

Sista rycket i skolan nu. Endast denna vecka kvar med att råläsa och råskriva en inlämningsuppgift. Gulp! Nedräkning än en gång, med andra ord.