Början på slutet eller slutet på början?

Jag kan bara inte låta bli!! Ja gär skadad.. så är det bara. Men kan ajg hjälpa det? Man blir vad man håller på med? Kan det stämma? Hur som helst, så känns det då definitivt som att jag har förändrats. Mitt fältarbete, eller vad jag nu ska våga kalla det, tar verkligen över. Var jag än är eller befinner mig så lyckas jag alltid prata om just detta. Erfarenheter och upplevelser av vikt och kroppar hit och dit, upp och ner fram och tillbaka. Ja, det är det enda jag vet just nu, det enda som cirkulerar i min skalle och det enda som kommer ur min mun.

Ja, de tär ltie positivare nada som råder just nu i min värld. Visserligen är det tungt att fältarbeta. Det tar mycket tid och engagemang. Speciellt tankeverksamhet. Att man ska behöva tänka hela tiden! Just nu börjar jag ha så mycket "material" att jag dessutom känner mig helt kollrig i skallen. Jag har inte ordning på något. Vet inte vad jag frågat min kära informanter om eller inte frågat, eller vem jag frågat. Hmm. dags för att rensa i kaoset och få ordning på det innan några större pinsamheter infinner sig. Eller luckor i amterialet i slutändan för den delen också.

Nu ahr jag äntligen några personer för en smatalsgrupp. Det tog bara fem veckor att orda det. Bara!! Förstå! Nej det är inte alls som att jag känt att jag ska ge upp när jag har ca åtta veckor allt som allt att fixa detta på! Men jag har gett upp att försöka hålla mig inom tidsspannet. Saker drar ut på tiden så är det bara. Skynda långsamt, ja.. Hoppas jag hinner anornda en tre eller fyra gruppträffar åtminstone. Då kan jag varva ner efter det. :)

Min positiva anda till trots... Till veckan börjar en hejdundrandes kurs som kommer kräva ordentligt med engagemnag. Det kommer verkligen bli en tuff utmaning att hålla igång med den kursen och försöka genomföra fältarbetet också. Sen lär jag sitta med en mastodontuppgift till examinationen på kursen som börjar till veckan samt att avlägga en ordentlig rapport på fältarbetet SAMTIDIGT! Undrar om jag har tid med jul alls? För så klart ska allt var klart däromkring. Eller just efter jul... ARGH!! Jag lär nog behöva skrika ut min frustration framöver en hel del, om jag gissar rätt..

Så från och med nästa vecka har jag alltså inget liv. Dels på grund av fältarbetet och kursen. Men sen så är det dags att börja skriva också... Å det lär inte bli nådigt det heller. Jag hoppas på att återvända till livet i juni.


I morse spelades den här låten på radion. Tråkigt att kvalitén på klippet är lite sådär... Nu är det inte det som är  det viktigta... Utan att jag kom att tänka på pappa.. Saknar honom....


Elvis IS alive!!!

Jag har just nu min mamma och syster Ida på besök här hemma hos mig. Så just nu är min lägenhet lika galen och tokig som det brukar vara när för många Forsgrens samlas på ett och samma ställe. Undar egentligen vad Lava, vår hund tänker om oss människor? Hoppas hon inte tror att alla är som oss!

Hur som... Kvällens 100-poängare går ändå till ett avsnitt America´s Got Talent som jsut avlsutades på tv. Det var en sändning från en uttagning i Chicago. Så då fick jag ju en uppfattning om vad det dräller för folk i krokarna som min käresta just nu vistas i. För att komma till saken. Vad som hände med oss i soffan var att hela kroppen uppfylldes av någon märklig känsla, som sällan skådats, sen Elvis. För saken var, att det just var Elvis. I alla fall... Elvis-konceptet med galna fans förstår jag nu mer....

Ut på scen klev en kille. Chamrig utan dess like. Mörk, sexig. Bara hans åsyn väckte något märkligt till liv. Åtminstone bland alla kvinnor. Vad som utspelades där i tv-rutan, på plats i Chicago var att alla på plats genast rusade upp ur platsen de satt och fullkomligt vrålade ut allt vad kroppen kände för stunden. Det var magiskt. Sen, när han började sjunga... Ja, då släppte allt lös. Ung som gammal shakeade loss som aldrig förr. Gamla för att de återupplevde Elvisanor från förr. Unga för att de fick en möjlighet att uppleva detta. Nej, inte vet jag. Men alla var som "on fire".

Sharon Osbornes kommetarer var så klockrena efteråt. Det är inte lika slagkraftigt att försöka beskriva detta i text. Det är bäst att se, lyssna, uppleva. Men jag kan i alla fall säga att vi skrattade som galna i soffan. Det var så klockrent allt hon sa, och allt vad den här killen var. Vi skrattade och vardagsrummet höll på att brinna upp på samma gång. Det var så overkligt. Som i en dröm. Men just då kändes det ganska övertygande att; Elvis IS alive! Även om inte i egen hög person, så var detta nog det närmsta jag sett och känt mig att uppleva honom som levande. Och det var heeeeeelt underbart! Just nu behöver jag något att svalka mig med. Det behöver vi alla här!! Oh, my!!



Härmapa

Härmar syster i kväll.. :)

Hur bor du: I tvårummare på tolfte våningen=underbar utsikt!
Brukar du komma i tid: Ja, jo, oftast. På minuten.
Hur lång är du: 158 cm över havet!

Kan du laga mat: Jag tycker själv att jag är ganska duktig.
Vad jobbar du med/pluggar du: Studerar till masterexamen i socialantropologi
Vad har du på dig just nu: Pyjamaskläder i bomull

Har du någon fobi: Jag tror inte det... hmmm
Hade du en bra kväll igår: Jaa.
Vilket är ditt senaste inköp: Ett par nya löparskor och matvaror för middag. 

Din favoritdryck på morgonen: Te
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Csn
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja

Vad hade du sönder senast: Ett ägg, tror jag.
Vem snackade du med senast: Tobias
Varm favoritdricka: Te

Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten helt klart
När gjorde du senast något riktigt dumt: Vet inte
Saknar du någon just nu: Många. Mest Zachi just nu.

Vad ska man göra för att få dig irriterad: När det jag gjort inte duger, och jag antingen tvingas göra om, eller får se mitt arbete göras om..
Någon jag stör mig på: Ingen särskild.
Senaste person du kramade: Zachi

Senaste person du ringde: Mamma
Senaste person som ringde dig: Tobias
Vad drack du senast: Te

Vill du ha barn: Ja. Minst två.
Längtar du till din nästa födelsedag: Nej!
Har rakat dina ben någon gång: Ja. 

Är du sugen på något nu: Att läsa lite och sen sova.
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Inga alls. men minst två kopapr te. Ofta tre eller fyra.
Använder du hudkräm: Ja, om jag har torr hud.

Attraheras du av män med skägg: Nog tror jag det finns en och annan som klär sig i det..
Micro-pop eller poppa själv: Inget av det. Gillar inte pop-corn.
Brukar du baka:
 Ja, ibland.

Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Relativt.
Vilken låt lyssnade du senast på: Minns inte.
Har någon annan sovit i din säng inatt: Ja. Men inte kommande natt. :(

Vad tycker du är äckligt: Kan inte komma på nåt just nu.
Har du pengar på mobilen: Ja
Vilken svordom använder du mest? Ingen alls. Inte vad andra betraktar som svordom i alla fall.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 9.30
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Vara med på bilden.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? De pengarna skulle jag avlägga till köp av lägenheten. Men annars skulle jag nog köpa en dyr Champange, och shoppa loss lite grann.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Ja, på sätt och vis.
När var senast någon stötte på dig? Nej.
Vad åt du till middag senast? Grytbitar av nöt med stekta gröna linser och haricot verts, samt grönsllad med senapsvinegrette.

Kan du vissla?  Nej, det kan jag inte.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, det gör jag fortfarande ibland! :)
Äger du några popband t-shirts? Nej.

När flög du senast? I augusti
Pratar du några andra språk? Engelska och extremt lite franska.
Har du gråtit offentligt? Ja, det har jag nog gjort.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Har redan piercade öron. Det räcker för mig. Tatueringar är inte min grej.
Vad har du med dig in på bion? Plockgodis, och eventuellt någon slags dricka.
Vad har du för väder? Småkallt och blåsigt.

När sov du senast på golvet? Ehm... ingen aning!
Gillar du din boendesituation? Ja någorlunda.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Sju-åtta-nio. Någonstans där.

Är dina dagar fullbokade och stressiga? Inte fullbokade direkt. Men ändå stressiga.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 25!! Tänka sig..

Tror du på liv på andra planeter? Ja!
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Hur ska detta gå? Just nu i alla fall.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Ja, säger jag, men vete tusan om jag skulle våga om det gällde på allvar.

Tycker du om att krama folk? Ja!
Äger du en digitalkamera? Ja.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Charlotte Perelli!

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja, lite.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej.
Är du mörkrädd? Ja!
Tre saker du alltid har med dig? Mobiltelefon, nycklar, plånbok.

Ensam

Nu är jag ensam. I morse åkte min älskling iväg på konferens. En konferens jag gärna följt med på för att få lite semester. Men jag har inte riktigt tid med semester än. Det blir först till jul då jag kan pusta ut. November lär nog bli en riktigt tuff månad för övrigt. Hur som helst. Konferens, ja. Destionationen är Chicago och flyget lyfte strax efter tio. Han blir bort tills nästa söndag. Det är långt dit.

Knasigt att jag känner mig så mycket mer ensam nu idag än vad jag t.ex. gjorde igår. Egentligen ser den här dagen ut precis som igår. För jag är vanligtvis ensam så här dags, medans älsklingen är på sitt jobb. Han kommer ofta hem ganska sent, vid sjutiden. Så fram tills dess borde jag inte känna mig mer ensam än vanligt. Men bara vetskapen om att han befinenr sig utom räckhåll kanske gör sitt för ensamhetskänslan.

Så vad ska jag hitta på nu då? Jag vet itne riktigt. På något sätt känns saker och ting lite småtrist just nu. Men jag hittar nog på nåt trevligt som får tiden att gå.

I kväll så beger sig ju både mamsen och Idan neråt landet. Lava ocskå så klart. De ska först till Sala för att para henne. Sen algom till jul kommer det förhoppningsliv vara fullt tjå hemma, med nya valpar. För omd et blir valpar, så föds de ganska precis kring jul. Å inte är det ju så att man brukar vara fullt upptagen med en massa annat runt jul, nej då! Får hoppas att Lava inte bestämmer sig för att valpa samma dag som jag å papsen kommer med flyget till Luleå. Men om det är så, så löser det sig nog. Får väl se, hur det blir.

Sen efter de spenderat några dagar i Sala så kommer de hit också. Så då är jag helt plötsligt inte ensam i några dagar. Det ser jag fram emot. Det är alltid tryggt och skönt att ha familjen nära.

Jag ska ändå försöka ta vara på mina dagar av ensamhet här och nu. Det är nyttigt att vara ensam, det är jag övertygad om. Men jag rädd att jag ska förvandlas till en säck orörlig potatis i soffan framför tvn. Men är det egentligen något fel med det? Det kan ju faktsikt vara ganska härligt. Annars så funderar jag på att kanske laga en lyxig middag till bara mig själv. Bada lite skumbad vore inte heller helt fel. Tänk... Med lite tända ljus och ett glas vin, samt lugnande musik. Mmmm.. låter inte hetl fel, eller hur?


Inte så illa ändå

Det kanske inte går så dåligt för mig ändå, när allt kommer omkring.

Jag har ju verkligen kommig igång nu. Riktigt ordentligt. Det är mer än de flesta andra som ska skriva uppsats samtidigt som mig. Dessutom tycks flera lida av samma problem, nämligen att hitta ett fält, där det är möjligt att göra deltagande observation på. Det är alltid så skönt att upptäcka att man inte är ensam

Jag känner mig ganska klar med hur jag ska göra detta nu. På sätt och vis har jag hälften klart nu. Jag har som sagt kommit igång ordentligt. Särskilt med ena delen av mitt fältarbete. För visst tyckte min handledare att jag kunde kombinera min huvudsakliga idé med plan D. Perfekt! Dessutom känns det som att det börjar ljusna på fronten med min första idé. Saker tar bara lite tid, innan det börjar röra på sig. Så kanske, kanske kan jag förverkliga min första tanke. Vi får se. Men som sagt. Omd et itne blir så, är det itne hela världen. Inte så länge jag också arbetar med plan D.

Helt plötsligt har jag hur mcyket som helst att göra. Det känns som att dagarna inte riktigt räcker till. Känns skönt att märka att jag faktiskt gör något nu, och att det är ganska mycket faktiskt. Redan nu har jag säkert ca hundra sidor skriven text att arbeta med inför uppsatsen längre fram. Det låter mycket, jag vet. Mer ska det bli. Det finns mycket att säga om viktminskning och kroppen.

Jaja. För att inte minutrarna ska ticka iväg allt för mycket. Nu ska jag bege mig vidare till mitt fält och spendera någon timme där. Hoppas nu också att denna del av mitt fältarbete skall lossna. har definitivt inte spenderat tillräckligt med tid där. Men det ska det bli ändring på. Så då...

Förhoppningsvis ett slut på mitt klagande. För nu i alla fall. Får se hur det känns i morgon.. Haha!

Gladare

På något sätt känns det lite bättre idag. Jag har satt plan D i verket. Om än lite halvhjärtat. För samtidigt har jag satsat hårt på det jag egentligen vill göra och genomföra. Nu har jag fått lite respons, men jag behöver fortfarande mer om jag ska lyckas genomföra det jag vill. Om det inte blir av så får väl plan D ta överhanden. I alla fall för att jag ska kunna examineras på att ha gjort ett fältarbete. Sen kan det hända att det jag vill skriva om ändå kan bli av genom att arbete på sidan om med det jag vill göra, men som tyvärr än så länge inte varit så framgångsrikt. Funderar på om jag kan kombinera dessa två. Alltså det jag vill göra som tyvärr inte varit så framgångsrikt med det jag egentligen inte är så jättemotiverad över, dvs. plan D. som ett fältarbete tillsammans. Jag vet inte om det går. Det beror på vad min handledare har att säga. Jobbigt att behöva vänta på henne då, eftersom hon inte finns tillgänglig just nu. Tur då att hon kommer tillbaka på måndag. Då får hon jobbiga Liv att rå om.. Igen...

Nu ska jag krypa ner i soffan med en mysig nyinköpt bok. Myyys.

Dessutom.. I morgon kommer en viss Liv förmodligen ha en hel del träningsvärk efter de två timmar som spenderades på gymet idag. Vill jag vakna i morgon?