Livet blir allvar?

Vill inte..

Sitter här i pyjamas. Även fast jag varit vaken sen tio, typ. Vill inte riktigt ta tag i den här dagen. Även om jag förmodligen måste. Suck..

Jag har mycket som måste göras. Mycket som msåte fixas. Å trots vetskapen om det, så låter jag tiden rinna ut i sanden. Varför? Är det för att det helt plötsligt blev för mycket rörelse omkring mig? För mycket som sker å händer? Kanske...

Jag orkar inte koncentrera mig. Plugget hänger alltid över en.. Å jag försöker koncentrera mig. Men, det är så svårt stundvis. Igår, som jag tänkte vara riktigt duktig å plöja igenom veckans viktigaset bok, så somnade jag efter första kapitlet. Som jag för övrigt inte minns något utav idag. Typiskt! Det är så frustrerande, när jag vet att tiden inte räcker till för att läsa om. Tempot i läsnignen är högt. Å det är en utmaning att samtidigt som man läser ta till sig så mycket som möjligt. Det är svårt att ha veckans inlämningsuppgift i bakhuvudet. Svårt att samtidigt som man läser, tänka på uppgiften, som i sin tur innebär att tänka över vad man läser och komma fram till intressanta reflektioner och förhoppnignsvis intressanta slutsatser. Jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det. Som vanligt känns varje inlämnad uppgift för mig ofärdig. Den känns oigenomtänkt och oarbetad. Det är inte roligt att lämna in en sån uppgift inför bedömning hos lärarna. Då, som vanligt, kan jag inte låta bli att bli arg på mig själv. För det är ju jag... Jag, som inte lyckas disponera tiden på att läsa och skriva för att bästa resultat ska komma ur det. Mitt självförtroende och min självkänsla sviker mig i dem stunderna. För jag vill vara duktig, jag vill känna mig nöjd och tillfreds, men jag når aldirg ända fram. Jag vill itne bara duga, jag vill vara det bästa som jag kan vara. Det bästa som jag också nånstans tror att jag har inom mig. Men när det ständigt i praktiken aldrig slutar så... ja... då komemr besvikelsen som ett slag i ansiktet. Nåja, jag ska inte gnälla för mycket. För över huvud taget så älskar jag det jag läser just nu. Det är otroligt intressant. Därför är det extra synd att det inte går som jag vill.

Vad som däremot börjar gå upp för mig, är att livet börja bli verklighet. Eller snarare så allvarligt. Nu ska jag snart kunna säga vad mina i slutändan fem års studier ska leda till. Jag ska kunna veta vad jag kan göra och vad jag vill göra och ska göra. Men jag vet inte det. Det enda jag vet är här och nu och i morgon. Men inte längre än så. Samtidigt så försöker jag intala mig själv vad jag tror är riktigt. Nämligen att man inte behöver veta det, dvs. vad man vill göra med sitt liv. Det kommer eftersom. Å man kommer förmodligen att hinna ändra sig tusen gånger om ändå. Livet tycks alltid ta vändnignar som man inte riktigt förutspåt. Om nån frågade mig, när jag gick ut gymnasiet om var jag skulle befinna mig i livet vid denna tidpunkt i livet, skulle jag inte för allt i världen tro att jag befann mig i Stockholm å studerade på ett masterprogram. Inte för att jag då heller visste vad jag ville, men ändå. Men jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle fortsätta så högt upp på universitetsnivå.

Jag undrar om mina nuvarande cirkulerande tankar i skallen kan höra ihop med stundande födelsedag. Jag fyller snart 23. Jippi! Eller? Nej, jag vet faktiskt inte. På något sätt, så känns det här som första året då jag inte orkar tänka på min dag. Det känns inte som något att fira. Å ännu värre, låter det som, känns det inte som att jag vet vilka jag skulle bjuda in för att "fira". Inte för att jag inte har några vänner, för det har jag ju. men, tja... jag vet inte. I mina tankar ser jag framför mig hur alla bara är upptagna med sina egna liv. I liv där jag inte har en sån betydande plats. Liv där jag inte är så viktig. Jag vet, det låter sorgligt. Å det låter värre än det är. För så är det nog inte. Kanske.. eller? Så... vad det nog egentligen handlar om är någon slags rädsla för att bli besviken över min födelsedag. Å det är något som jag inte vill råka ut för.

Jag minns så tydligt en födelsedag när jag gick i lågtsadiet. Jag hade så sett fram emot mitt lilla kalas, där jag hade bjudit flera ur klassen. Jag hade förberett mycket å hade höga förväntningar. Så, på dagen D, väntade jag tålmodigt på mina vänner efter att alla förberedleser för festen pågått under hela dagen. Humöret var på topp. Det skulle bli så roligt. Klockan gick, å gick å gick.. med tiden föll glädjen till en klump i magen. Var var alla? Sen så, äntligen! en knack på dörren. Ins teg en av mina vänenr. Sorgligt nog var det den enda som kom. hela dagen var förstörd. hela mitt kalas var förstört. jag gjorde mitt bästa för att ha roligt med min kalasgäst, å visst blev det väl ok. Men det var inget kalas. Han, var den enda som mindes mig. Han var den enda som ahde kommit ihåg mitt kalas.

Det där, bär jag inom mig, som någon hemsk påminnelse om hur en födelsedag kan se ut. Jag vill inte uppleva det igen. Jag skulle helst av allt vilja ha en helt underbar dag, då vänner ramlar in efter vartannat. Hela dagen ska vara fylld av glädje och skratt. Å mödan med stök å bak skulle vara värt allt. För jag vill baka tårtor å kakor, bjuda på saft å te. Jag älskar att få göra det. Å jag kommer förmodligen att göra det... men då vill jag ju så klart också, att vänner ska komma å knacka på dörren också. Jag vill slippa stå där som en dum åsna med tårtor å kakor å behöva äta dem i ensamhet... Vi får väl se hur det blir.

Å mitt i allt detta med födelsedag, så ska jag ju flytta också. Spännande å läskigt på samma gång. För det är alltid lite roligt att flytta till något nytt. Men nu ska detta nya inte bara vara mitt. Utan jag ska dela det med en annan människa. På något sätt tror jag att den här flytten symboliserar något viktigt för mig. En övergång till något nytt. Ett nytt liv. Tillsammans. På riktigt. Två liv ska nu samsas under ett och samma tak. Tillsammans ska vi skapa ett hem. Ett riktigt hem. Ett hem, likt det jag själv vuxit upp i. Ett hem som mina föräldrar en gång skapade och som jag vuxit upp i. Nu ska jag, eller vi, två tillsammans skapa ett hem med förutsättningar för att leva livet i. Spännande och läskigt på samma gång. För det är nytt för oss båda. En ny episod i våra liv. Hur kommer det att utveckla sig? Hur kommer våra liv att se ut? Hur kommer livet att utvekcla sig ut, hur kommer det att se ut? Vad händer hädanefter? haha.. på något sätt känns det nog som att jag klättrar på livets trappa, å nu ska jag ta ett ytterligare steg. Å då börjar jag automatikst att undra vad nästa steg ska föra med sig...

Nåja.. tankarna tar aldrig slut, det är ett som är säkert. Så nu, när de tämts en aning, så kanske koncentrationen på studierna kan återfås. Upp till bevis. på återseende!

kram


Önskelista

Jaaa... intrigerna kring nya lägenheten fortsätter!! Hehe, nejdå. Allt går finfint. Allt löser sig till slut med flyttbil, tapetsering, bärhjälp etc.. Ingen fara.

Här följer i alla fall en liten... Ehm.. liten önskelista på vad som planeras ingå i det nya hushållet.. Jag älskar att sitta å leta saker å skapa mig en inre bild av hur det nya hemmet ska se ut... Följande saker som jag eller, ja, vi menar jag så kalrt sett ut, kommer uteslutande från Ikea.. Det för enkelhetens skull när det är dags för storshopping!!


Till vardagsrummet:

3-sitssoffa, Ektorp
Färg: Idemo svart
3995:-

Skrivbord Vika Amon / Vika Annefors
Färg: Vit
1070:-

Livs val: Fåtölj Klappsta        Zachis val: Fåtölj Ektorp Tullsta
Färg: Vit                                    Färg: Natur / Blekinge vit
995:-                                         995:-
                                                    
Fotpall Klippan puff
Färg: Livs val, Almås vit.       Zachis va,l Almås natur vit
399:-

Soffbord Lack
Färg: Vit
329:-

Arbetsstol Moses
Färg: Svart
379:-



Till sovrummet:

Snurrfåtölj Skruvsta
Färg: Svart
799:-

Sängbord Aspelund x2
Färg: Antikfärg
399:- x2= 798:-



Till köket:

Fläktkåpa Luftig Hoo C00 S
Färg: Rostfritt stål
975:-

Kolfilter Nyttig Fil 600 2-pack
149:-



Övrigt:

Gardinstång Index. 210-385 cm           Gardinstång Index. 120-210 cm
Färg: Svart                                                 Färg: Svart
49:-                                                             39:-

Väggbeslag Index           Väggbeslag dubbelt Index
Färg: Svart                        Färg: Svart
9:-                                       29:-

Arbetslampa Mil
Färg: Svart
129:-




Jaaa... Det var det... I alla fall det som vi hittills sett ut... Phu...


Nytt läge

Hösten är här. Mörkret och kylan kommer närmare och närmare. Regnet faller länge, länge..

Småfruset kryper jag därför upp i soffan med en bra bok.

Men inte vilken bok som helst. Nu är det sudielitteratur som gäller. Som tur var är den så spännande och intressant att jag utan djupa långa suckar självmant sätter mig med nån av böckerna. Det är så studier ska kännas. Inspirerande och spännande. Med andra ord så förstår ni säkert att min start på masterprogrammet känns helt rätt! Vart det leder, får tiden utvisa plus mina ambitioner. Även om dom inte är helt solklara, så känns det som att de utan problem kommer att växa fram under tiden.

Trots intressanta böcker, är det svårt för mig att hålla koncentrationen på läsningen i längre stunder. Det förklarar varför jag sitter här framför datorn. Det är nämligen en massa annat som upptar mina tankar.

Lite otippat så är det nämligen så att jag ska flytta! Det känns väldigt roligt å spännande. Sen två veckor tillbaka väntar nu en tvåa på 59 kvadrat på att jag ska flytta in. Inte bara jag, utan killen också. Jaa.. tänka sig... nu blir jag sambo, på riktigt.

Lite snopet ringde killens bostadsförmedling två dagar efter att vi anmält intresse för den nämnda tvåan å meddelade oss att den var vår. Om vi ville ha den förstås. Lägenheten ligger i samma område var han bor nu, nämligen i Hagalund, i Solna. De höga blåa husen som vittnar om miljonpjojektetens glansdagar, är kanske inte det stiligaste och mysigaste området att bo på, men lägenheterna är det absolut ignet fel på. I alla fall inte killens nuvarande etta. Vi ville dock inte ropa hej förrän vi kommit över bäcken och gick å kollade på lägenheten några dagar efter bostadsförmedlignens samtal. Men inga av våra värsta farhågor om 70-talets färgskala i lägenheten besannades. Snarare tvärtom.



Lägenhetens plus å minus enligt mig är som följer:

+ 12:e väningen
+ Utsikten
+ Nylackerade köksluckor
+ Ordentlig kyl
+ Ordentlig frys
+ Antalet garderober
+ Toaletten helt ok. Skall renoveras i sinom tid
+ Badkar
+ Halltapeterna helt ok
+ Parkettgolv i vardagsrummet
+ Stooora fönster =ljus lägenhet
+ Neutrala golv i övrigt

Tyvärr, som alltid.. Alltid något som inte är riktigt som man önskar:

-Tapeterna i sovrummet! Ogillar blått! Ogillar bredrandigt!
-Tapeterna i vardagsrummet. Ogillar som sagt bredrandigt, trots neutral färg.
-Tapeterna i köket. Varför envisas folk med att ha text på sina tapeter?
-Dyr omtapetsering genom hyresvärden. Måste göra själv...
-Ingen köksfläkt. Måste inhandlas på egen hand.
-Bara en garderob med hyllor i. Knasigt...

Så, som ni förstår ägnar jag mycket tid åt planering av lägenheten just nu. Det är kanske ltie tråkigt att det blir så många omkostnader som man itne riktigt räknar med. Men så blir det väl alltid. Det värsta, å dyraste blir väl tapeterna. Då talar jag om till vardagsrummet och sovrumemt. Käket får vänta. jasg får väl leva med texten ett litet tag.. Köksfläkten kostar ju såklart. Skulle gissa att kostnaden för tapetsering å köksfläkt kommer att uppgå till ca 3 000 kr.

Men sen kan vi ju inte låta bli att vilja piffa upp saker å ting lite mer. Jag ahr ägnat åtskilliga timmar åt att leta inredning på nätet. Det gäller allt från möbler, till gardiner, mattor och lampor. Ikea ligger ju så klart högt uppe på den listan. Men jag kan även rekommendera Jotex som vi hittade fina gardiner och lampor hos. För att göra en uppskattning på vad kostnaderna kommer att sluta på, så gissar jag på 10 000-12 000 kr. Det är inklusive de 3000 jag redan nämnt.

Aj! Jag vet.. Å då har vi ändå varit väldigt ekonomiska i våra val av vad lägenheten ska innehålla. För är det något vi är duktiga på så är det på att hushålla med våra slantar. Vi får väldigt mycket för pengarna. Det inkluderar som sagt tapeter i två rum, köksfläkt, vardagsrumsmatta, tre-sitssoffa, två fåtöljer, fotpall, skrivbord, arbetsstol, tre taklampor, gardiner för två rum, gardinstänger, hallmatta, sängbord, å lite fler småsaker.

Vi köper heller inte allt nytt. Säng, bokhylla å en till garderob tar vi med oss. Köksbord å stolar plus en byrå ska vi göra om lite, så att de också blir som nya.

Jag ser fram emot flytten. Det ska bli roligt att installera sig två i ett hem. Men visst är det tungt att flytta också. Jag måste vara ute ur mitt studentrum redan sista september. Hade då tänkt hinna sälja ut lite gamla saker, så att sakerna till nya lägenheten förhoppningsvis inte kommer att behöva svida lika mycket.

Men svida gör det. Också pga andra omkostnader. Som att hyra flyttbil t.ex. Jag orkar inte ens tänka på allt som kostar.... usch.. Tur att vi är två som ska betala!

Därför.... så skulle det verkligen inte skada med ekonomiskt bidrag till denna trevliga flytt! Varför inte ett späckat presentkort på Ikea, där de mesta av slantarna kommer att spenderas. Det vore en perfekt födelsedagspresent! Bara ett tips! Men lika välkommet är hjälpsamma händer som kan göra flytten mer smidig. eller varför inte någon som känner för att tapetsera lite? Som mamma? hehe.. nej, jag vet. Ni är så långt borta allesammans, så det blir nog svårt för er att hjälpa till. Men man kan ju i alla fall fråga! Det skadar inte!