Hemma

Bjuder på lite bilder på nya hemmet, som jag trivs otroligt bra i! Kanske inte världens bästa bilder. Men jag skryter inte heller över att vara någon vidare bra fotograf. Skulle säkert blivit bättre att fota på kvällen, i stället för i motljus under dagen. Men det får duga ändå!!


Börjar med vardagsrummet:






Sovrummet:






Köket: Jag älskar att äntligen ha ett riktigt kök!!! Dock har jag inte lyckats få upp köksfläkten ännu. Men det kommer!



Nästan så att jag skulle klippt ihop dessa bilder på något sätt. Men mina kunskaper brister...

 


Balkongen. Observera! Ciggaretterna är mamma å pappas verk! Jag sysslar inte med sånt trams.. :)




Detta är min utsikt! Från 12:e våningen. Ser t.om läktarna i Råsunda stadium. Inte dåligt... Om man gillar fotboll..



Kramar!


Kaos...

... är nog det ord som bäst beskriver hur det känns just nu.

I torsdags började det. Eller det var då som det verkligen började kännas att det var dags.. .. för flytten! Vi fick efter lite om och men ut nycklarna till lägenheten å vi kunde börja flytta lite lådor. Nåja.. efter den kvällen så är mitt tidsbegrepp som bortblåst. Vet inte vad som gjordes vad vilka dagar.. Men nu börjar jag hitta tillbaka till världen igen. Jag tror att det är onsdag i dag i alla fall?!

Från i fredags har det sedan flyttats lådor å möbler från "gamla" lägenheten till den "nya". I samma veva sattes det igång med att riva tapeter i sovrum och vardagsrum, slipas, spacklas, slipas, dammsuga, tvätta väggar å tapetseras. Å när jag säger att det gjordes samtidigt, så menar jag verkligen det. Som vanligt tidsoptimist. Trodde allt jobb med tapetsering å flytt av lådor skulle ta till på söndag.. Å med det involverat ett besök på Ikea. Blev i ställer klar med tapetsering måndag natt kl två. Nåja..

Ett tips till alla som ska tapetsera: Välj kvalitetstapeter!! Sovrummet tog säkert tre gånger så lång tid än vardagsrummet, som också är större till råga på allt.. Å det berodde enbart på krångliga tapeter som ville leva sitt eget liv! Jaja.. Nu är man en erfarenhet rikare på det. Å jag är mycket, mycket, mycket nöjd över resultatet!!

Måste bara tillägga att det aldrig hade blivit så bra å så fint, om jag inte haft underbara papsen på plats. Jag är evigt tacksam för hans insats. Kan bara tänka mig hur slut han måste varit efter denna helg. Inte många timmars sömn, å absolut ingen rast å ro. Å tack mamma också, tapetseringsexperten, som om hon vore här säkert skulle lyckats hålla mitt upplagda tidsschema.. Det är kanske för att jag bara varit med om att mamma styr å ställer över tapetseringen som jag trodde att vi skulle bli klara till på söndag?! Säkert. Jaja... nu behöver hon itne komma till undsättning, även om hon erbjöd sig. Tack ändå. Men vi fixade det ju! Galant! Eller hur papsen?!

Igår bar det så av till Ikea, äntligen. Dags för inköp av nytt möblemang. Inte en helt billig historia, men, men. Ska det vara fint, får man lida pin... Å det har vi nu verkligen gjort i några dagar. Så till den grad att när minsta lilla motgång uppdagar sig, så rinner tålamodsbägaren över å stressen å pressent ar ut sin rätt. Många djupa "jag ger upp"-suckar har det tyvärr blivit.

Som när vi igår var på Ikea å kollat allt i förväg, så att det vi ville ha skulle finnas, å så fanns inte en fåtölj vi skulle ha. Eller den fanns, men den var liiiiiiite för högt upp för att nå. ^itne kunde de ta ner den åt oss heller.  Det var inte roligt. Blev således ytterligare tid som spenderades på idel samtal med Ikea-personalen. Men med en välvillig själ, gick allt bra. Ikea, som jag kallar henne rimligt nog(bara för att vi under dagen hörde någon ropa "Ikea!" till en i personalen för hjälp, å hon lystrade meddetsamma, som om hon faktiskt hette så) ; skulle personligen se till att fåtöljen plockades ner från hyllan å lades till i vår hemkörning av varorna.

Ett andra "jag ger upp" kom senare på kvällen då vi skulle skruva tillbaka alla kontakter på väggarna. Vi hade märkt under tapetseringen att en kontakt av nån anledning fortfarande var strömförande.. Så vi var försiktiga när vi skulle sätta tillbaka den. Men. Poff! Jaha... Där gick några proppar! Kolsvart!!! I nästan hela lägenheten... Kul, inte! Särskilt när vi hade tänkt sätta oss framför tv:n inom tio minuter för lite lugn å ro. Det fick vi tydligen itne. Istället blev det att försöka hitta vilken/vilka prppar som gått.. Hittade turligt nog en hel propp på proppskåpet som vi kunde utnyttja. Insåg att det är sådana saker som man förmodligen alltid borde ha hemma. Ska skriva upp det på inköpslistan, så man slipper stå där i mörkret en vacker dag å svära över att man itne har några proppar..

Det senaste att få mitt tålmod att tryta var i förmiddags då jag skulle gå å be husvärden (eller vad det nu heter) skicka hit vaktmästaren för att kontrollera det lite svarta eluttaget, som jag numera är livrädd för.. Jag tog mig inte ut... Zachi är duktig på att låsa efter sig. Å där stod jag! Länge..... försökte alla möjliga sätt att vrida å vinkla nyckeln, men icket. Det gick inte! Jaha.. jag fick helt enkelt be Zachi komma hem från jobbet å låsa upp åt mig! Å så försäkte vi tillsammans låsa å låsa upp med min nyckel. Å självklart!! Inte var det några problem. det enda som jag tydligen inte testat var att sticka in nyckeln så långt som det bara går, å bara vrida om. Det hade aldrig slagit mig som möjligt. Nåja.

En vacker dag så kommer vi väl att skratta åt allt detta. Men vi lär behöva lite distans först.. Jag är dock ganksa övertygad om att mannen i huset är klar  med tapetsering nu.. För alltid. Tror inte han var så imponerad... hihi.. men nu ska vi göra oss hemmastadda på riktigt. Å det har vi nog gjort alldelens snart! Bara packa upp, å ner med lådor i källaren.. Å bygga ihop lite möbler. Det ska bli kul. Efter sex i kväll ska möblerna komma. Jag är lite ivrig!! Hihi...

Åter igen! tack papsen för allt! Du är bäst! Hoppas du tyckte det var liiite trevligt att hälsa på mig mitt i kaoset. Ja, du hann ju till råga på allt träffa kusinen, å jag fick träffa lite tremänningar som jag inte visste att jag hade. Det var mycket trevligt!!

Nu ska jag återgå till att packa upp å greja!
Kram!!